niedziela, 14 lipca 2013

banalnie proste, niebanalne lody bananowo-orzechowe

Prosty, dwuskładnikowy przepis na lody. Słodkie i sycące, a jednak bez dodatku cukru. Niespotykane połączenie, które daje zaskakująco przyjemny efekt. Banany użyte do tego deseru powinny być mocno dojrzałe,brązowiejące. Takie łatwiej jest zmiksować i są słodsze niż idealnie żółte.



Domowe lody bananowo-orzechowe 

Przepis na ok. 500ml gotowych lodów

4 mocno dojrzałe banany
2 łyżki masła z orzeszków ziemnych



Banany obieramy, kroimy na kawałki i zostawiamy w zamrażarce na ok. pół godziny. Po tym czasie schłodzone owoce przekładamy do wysokiego naczynia i blenderem rozcieramy na gładki krem. Następnie dodajemy do naczynia 2 łyzki masła orzechowego i łączymy w jednolitą masę. 



Lody gotowe. Teraz pozostaje tylko ponownie schłodzić mieszankę w zamrażarce około godziny i można podawać :)  

Smacznego!
Czas: 5 minut + 90min chłodzenia łącznie
Trudność 0,5/5


 Przepis pochodzi  z : http://www.twopeasandtheirpod.com/two-ingredient-banana-peanut-butter-ice-cream/  :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz